Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Mandilari(a)
Mandilari/Mandilaria is een inheemse Kretenzische variëteit die in ruime mate voorkomt op Kreta en vele andere eilanden. Hij wordt gebruikt in de blends de PDO* wijnen van Peza en Archanes op Kreta, evenals op het eiland Paros, terwijl het de enige druif is in de rode wijnen van PDO Rhodos.
Een typische wijn van Mandilari heeft een karakteristieke diepe donkerrode kleur, een levendige fruitige neus, sterke tannines en een hoge zuurgraad. Hij wordt meestal gemengd met de zachtere, rondere variëteiten Kotsifali en Liatiko, evenals met de pittige Syrah. Flesrijping wordt sterk aanbevolen.
Het ligt voor de hand dat Mandilari-wijnen goed matchen met intense smaken, rood vlees, pittige recepten met hete sauzen, gerookte vleeswaren en worstjes.
*PDO = Protected Designation of Origin oftewel BOB (Beschermde Oorsprongsbenaming)
Droge rode wijn. Aroma's van rijp rood fruit, voornamelijk kersen, met hints van rozenblaadjes. Frisheid en balans in de mond met subtiele tannines en een aangename zuurgraad en een lange sappige afdronk.
Droge rode wijn. Rijke, volle textuur met een sterk bouquet aan aroma’s, gedomineerd door bramen en peper. Deze wijn, met precies de juiste hoeveelheid aan zuren en zachte tannines, heeft een prettige afdronk en een goede rijpingspotentie.
Droge rode wijn. Diep rode kleur met paarse tinten. Rijp rood fruit en specerijen in de neus. Palet komt overeen met neusaroma’s, tannines en zuren mooi in balans.
Droge rode wijn. Rijke, volle textuur met een complex aromatisch bouquet gedomineerd door rijp rood fruit en peper. De juiste hoeveelheid zuren en tannines maken een prachtig geheel, en laten een zoete, pittige smaak na in de mond.
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad