Rechtstreekse import uit Griekenland!
Grootste Griekse wijnassortiment van Nederland!
Bezorgen én afhalen mogelijk!

WP18 met Domaine Sigalas!

  • Geplaatst op
  • Door Margo
WP18 met Domaine Sigalas!

Alweer voor het zesde jaar op rij verrasten wij wijnkenners met onze authentieke Griekse wijnen

De zestiende editie van de Wine Professional, de meest toonaangevende wijnbeurs voor professionals uit het midden- en hoge horeca segment van de Benelux, vond dit jaar plaats van 8 t/m 10 januari, zoals altijd in de RAI in Amsterdam, tegelijk met de Horecava.

Onze zesde deelname stond in het teken van de unieke, gastronomische wijnen van Domaine Sigalas van vulkaaneiland Santorini. Deze wijnen van autochtone druiven, waarvan Assyrtiko het meest bekend is, worden jaarlijks wereldwijd onderscheiden. 
Het bijzondere terroir, de unieke snoeimethode, meer dan drieduizend jaar wijnproductie, de oude inheemse druivenrassen en natuurlijk de bijzondere gave en visie van wijngoeroe Paris Sigalas maakt dat er wereldwijd zoveel vraag is naar deze wijnen, dat de meeste labels in april al uitverkocht zijn. 

Voor liefhebbers van vulkanische wijnen was de beurs een uitgelezen kans om de serie 'Seven' van Sigalas te proeven. Deze serie van zeven monocépage wijnen van Assyrtiko, afkomstig van zeven verschillende dorpen van Santorini laat het karakter van Assyrtiko zien en de invloed van verschillen in terroir zoals bodem, hoogte en leeftijd stokken.

Naast de wijnen van Sigalas hadden we uiteraard uit heel Griekenland de mooiste wijnen open staan. Elke wijn was een uiting van zijn herkomstgebied en samen gaven de wijnen een mooi beeld van wat Griekenland als wijnland te bieden heeft. Van Xinomavro (de zure zwarte) uit Noord Griekenland tot Monemvasia (Malvasia) van Paros en Moschofilero uit de Peloponnesos.

Zoals ieder jaar waren de reacties van de bezoekers, niemand uitgezonderd, bijzonder positief. De vooroordelen, die er helaas bij veel mensen nog zijn ten aanzien van Griekse wijn, konden we met gemak omdraaien naar enthousiasme. Zo kwamen er veel mensen proeven die gestuurd waren door anderen, die ons hadden aanbevolen.

We kijken met een goed gevoel terug op een succesvolle beurs en hopelijk tot ziens op Wine Professional 2019!   

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Gratis verzending

Vanaf €175 met DPD. Afhalen mogelijk.

Uniek assortiment

Ancient vines, modern wines... wijnen met een verhaal

betaal veilig

Betaal veilig met iDeal, creditcard of bankoverschrijving

bestel op maat

Particulieren bestellen per fles. Altijd 10% korting per doos van 6. Behalve op sales.