Rechtstreekse import uit Griekenland!
Grootste Griekse wijnassortiment van Nederland!
Bezorgen én afhalen mogelijk!

Griekse wijnen onderscheiden bij Texsom IWA

  • Geplaatst op
  • Door Margo
Griekse wijnen onderscheiden bij Texsom IWA

Vorige maand hebben de Texsom International Wine Awards weer plaats gevonden.

Afgelopen februari werden de TEXSOM International Wine Awards 2019 resultaten bekend gemaakt. Er waren maar liefst 3.294 inzendingen uit 32 verschillende landen en 18 staten uit de V.S., een record voor de competitie!

De inzendingen werden beoordeeld door 66 internationaal gerenommeerde juryleden uit vijf landen, waaronder 16 Master Sommeliers, 17 Masters of Wine en andere categorie-experts. De juryleden hebben 2233 medailles toegekend: 258 gouden medailles (8% van de totale inzendingen), 859 zilveren medailles (26%) en 1.166 bronzen medailles (34%). Wijnjaren overspanden 36 jaar, met de oudste rode uit 1985, en de oudste witte uit 1991.

Maar liefst 81 Griekse wijnen werden dit jaar onderscheiden.
Kir-Yianni, Monemvasia Winery en Tselepos Estate kregen de allerhoogste onderscheiding, namelijk de 'Judges' Selection Award', voor respectievelijk Ramnista 2015 (xinomavro), Malvasia 2010 (dessertwijn) en Blanc de Gris 2017 (moschofilero). Met trots kunnen we melden dat 8 van "onze" wijnhuizen samen 27 medailles in de wacht hebben gesleept! Wij feliciteren al onze gepassioneerde wijnmakers met het behaalde resultaat en nodigen jou uit om al die mooie wijnen eens in onze webshop te bekijken!  

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Gratis verzending

Vanaf €125 met DPD. Afhalen mogelijk.

Uniek assortiment

Ancient vines, modern wines... wijnen met een verhaal

betaal veilig

Betaal veilig met iDeal, Paypall of bankoverschrijving

bestel op maat

Particulieren bestellen per fles. Altijd 10% korting per doos van 6.