Rechtstreekse import uit Griekenland!
Grootste Griekse wijnassortiment van Nederland!
Bezorgen én afhalen mogelijk!

Proefschrift Wijnconcours 2016

  • Geplaatst op
  • Door Margo
Proefschrift Wijnconcours 2016

Zeven Griekse wijnen in de finale voor 'Wijn van het Jaar 2016'

Twee keer per jaar organiseert The Wine and Food Association de 'Wijn van het Jaar' verkiezing tijdens het Proefschrift Wijnconcours. In het voorjaar vindt de verkiezing plaats voor rosé, champagne en mousserende wijnen en in het najaar voor wit, rood en zoet.

Belgische en Nederlandse importeurs sturen gezamenlijk zo'n drieduizend wijnen in (per keer). Terwijl bijna elk ander concours contactueel verplicht is om minstens een derde van de ingezonden wijnen te bekronen met brons, zilver of goud, kiest het Proefschrift Wijnconcours al vanaf het begin een eerlijker en objectiever pad. Een Wijn van het Jaar is in zijn prijscategorie zonder twijfel de beste die door Nederlandse en Belgische importeurs op de markt wordt aangeboden.

Bijna elfhonderd manuren worden er besteed aan het blind proeven en beargumenteren van de wijnen door de professionele Nederlands-Belgische Grand jury. Dat leidt tot het verkiezen van zo'n tweehonderd finalewijnen en ongeveer 22 categorie winnaars, maar dit verschilt dus per editie. 

Met maar liefst zeven Griekse wijnen stonden wij op 25 september, in het Barbizon Palace, in de finale;
Santorini Assyrtiko 2015, Sigalas Aa 2016, Sigalas Santorini 2016, Tear of the Pine 2016, Rapsani Grande Reserve 2009, Metochi Chromitsa 2012 en Agioritiko Avaton 2010.

Veel bezoekers van het Wijnconcours hebben kunnen proeven van onze finalewijnen. Vooral de Retsina (Tear of the Pine) blies de wijnkenners uiteraard omver! Het is een unieke wijn die jaarlijks op internationale wijncompetities vele gouden medailles in de wacht sleept. Gastronomisch zeer interessant!
Opvallend -en tegelijkertijd niet verrassend- is dat vier van de zeven wijnen van Assyrtiko gemaakt waren. Het frisse, minerale karakter van Assyrtiko spreekt veel mensen aan.
Onze drie rode finalewijnen waren afkomstig van Tsantali (est. 1890), een van de oudste familie wijnhuizen van Griekenland. Met een jaarlijkse productie van 8.964.000 flessen en een totaal aan 245 hectare wijnbouwgrond ook een van de grootste. 

Geen van onze finalewijnen is uiteindelijk tot winnaar verkozen, maar het feit dat deze zeven wijnen in de finale stonden, gekozen uit zo veel inzendingen, zegt al genoeg!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Gratis verzending

Vanaf €175 met DPD. Afhalen mogelijk.

Uniek assortiment

Ancient vines, modern wines... wijnen met een verhaal

betaal veilig

Betaal veilig met iDeal, creditcard of bankoverschrijving

bestel op maat

Particulieren bestellen per fles. Altijd 10% korting per doos van 6. Behalve op sales.