Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Argyropoulos Winery
Gelegen in het noordelijkste deel van Griekenland, in de PDO zone Amyndeon, op 580 tot 670 meter hoogte, maakt Pavlos Argyropoulos sinds 2012 uitzonderlijke wijnen van Franse druiven, waar de bodem -zanderig met klei en stenen- en het klimaat optimaal zijn voor wijnbouw. De privé wijngaarden zijn 25 jaar oud en beslaan in totaal 50 hectare, waarvan 20 hectare aangeplant met witte variëteiten en 30 hectare met blauwe.
Het continentale klimaat in dit gebied wordt positief beïnvloed door meerdere meren en bergen die de wijngaarden omringen. In de winter zijn er lange periodes met sneeuw waarbij de temperatuur ligt tussen de -5° C ('s nachts) en 5° C (overdag). De zomertemperaturen tussen de 20° C en 30° C komen de ontwikkeling van de aroma's en zuurgraad van de druiven ten goede.
Pavlos Argyropoulos studeerde Chemistry aan de Aristotle University of Thessaloniki en daarna Oenologie in Montpellier en Bordeaux. Vervolgens werkte hij bij diverse wijnhuizen in Frankrijk (o.a. bij Cellier des Dauphins) en Italië. Van 1984 tot 2007 was hij directeur wijnproductie bij Tsantalis S.A.
In 2005 creëerde hij Blink Wines en in 2006 het domaine Pieria Eratini in Kolindros, samen met oenologen Andreas Pantos en Stelios Pyrpylis.
Blink Wines
The newest Greek trend in New York
The idea of the Greek sparkling wine Blink Zibibbo belongs to Paul Argyropoulos, wine expert and wine-maker, who decided to fulfill his dream in 2005, by creating his company, Blink Wines. His experience in famous vineyards and wineries -specialized in sparkling wines – in France and Italy, urged him to start thinking to create a Greek sparkling wine with a cool and thick taste, affordable for the global consumer.Given the fact that the Greek consumers had little interest in this type of wine, he decided to create a product that would originally adress to the international wine industry.
Along with his two daughters, Fani and Chloe, he created Blink Wines, and chose extremely talented partners.
Starting from scratch, and investing from day one to innovative products of high quality, Blink Wines plays a key role in making the Greek wines -and mostly, Greek sparkling wines- famous not only in Greece, but also abroad.
Its production focuses on sparkling wine made from Greek grape variety, and 60% of that production is being exported abroad, with the USA being the No.1 client.
The production of Blink Sparkling Wine – “Moschato Alexandrias” (Muscat from Alexandria) is actualized with the refermentation of grapes of the aromatic variety “Moschato Alexandrias”, grown in selected vineyards in the island of Limnos.
Today it has become a trend in more than 55 spots in Manhattan and the broader area of New York, and at the same time it is increasingly gaining the interest of other big industries in the world.
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad