Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
La Tour Melas
Net buiten het dorp Achinos in Fthiotida, heeft Kyros Melas een wijnhuis gecreëerd dat geen enkele reden heeft om jaloers te zijn op gerenommeerde wijnhuizen in Frankrijk. Hij en zijn team zorgen ervoor dat de 100 jaar oude wijnstokken tot hun uiterste gaan, door hun productiviteit tot een minimum te beperken. Biodynamische, biologische landbouw en dichte beplanting verharden de planten tot ongekende concentratieniveaus waarbij ze al hun energie stoppen in het zorgen voor slechts een paar trossen per wijnstok. Kwantiteit wordt opgeofferd voor kwaliteit.
La Tour Melas heeft 11 hectare aan wijngaarden in de buurt van het dorp Achinos in centraal Griekenland, op tweeënhalf uur noordwaarts rijden van Athene. Op een hoogte van driehonderd meter wordt het domein omgeven door oude, ongerepte eikenbossen, met uitzicht over de Egeïsche Zee. In 2001 werden Cabernet Franc, Merlot en Petit Verdot stokken uit Frankrijk geïmporteerd en aangeplant. Aanvankelijk werd er een stenen waterreservoir gebouwd om de jonge stokken te irrigeren. Daaropvolgende uitbreidingswerken resulteerden in de toren 'La Tour Melas'.
Gesitueerd aan de rand van een vallei, op klei-kalksteen bodem op 180 meter hoogte, is het gebied Zuid-Oost aflopend. Dit geeft de wind van zee de mogelijkheid de stokken gedurende de dag te verkoelen, terwijl het rotsachtige terrein de stokken 's nachts warm houdt, wat een ideaal microklimaat oplevert.
La Tour Melas gebruikt biodynamische, biologische methodes en behandelt de wijngaard als verenigd organisme. Dit balanceert de onderlinge relatie tussen bodem, planten en dieren als een autonomisch systeem zonder externe input. Troepen ganzen en schapenkuddes grazen in de winter in de wijngaard om onkruid onder controle te houden en bijen bestuiven in de lente de omliggende bloemen. In harmonie met de astronomische landbouwkalender wordt aan de hand van de stand van de maan het juiste moment voor aanplanten, snoeien en oogsten bepaald en zelfs voor het bottelen en vullen van de vaten.
Deze compromisloze normen resulteren in een opbrengst van slechts 30-50 hectoliter per hectare; een schaars rendement, vooral gezien de dichte beplanting. Deze dichtheid, in combinatie met de steilheid van de wijngaarden, resulteert in minder water per wijnstok, dus meer geconcentreerd druivensap. Rigoureus snoeien (Guyot simple) verhoogt de concentratie verder. Met de hand oogsten biedt de mogelijkheid om alleen de gezondste en meest volwassen trossen te plukken met een minimum aan stress voor wijnrank, fruit en aarde.
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad