Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Domaine Gerovassiliou
Ktima Gerovassiliou is het geesteskind van Vangelis Gerovassiliou. Afkomstig van een agrarische familie studeerde hij eerst landbouw in Thessaloniki en daarna Oenologie in Bordeaux. Van 1976 tot 1999 werkte hij als Oenoloog bij Domaine Porto Carras, waar een aantal van de meest befaamde wijnen van Griekenland in die tijd werden geproduceerd. Daar werd ook het bijna uitgestorven ras Malagouzia nieuw leven ingeblazen en voor het eerst weer gevinifieerd.
In 1981 begon Gerovassiliou met het renoveren van de 2,5 hectare familie wijngaard in Epanomi, 25 km ten zuidoosten van Thessaloniki. De eerste vinificatie vond plaats in 1986.
Vandaag de dag beslaan de- met grote zorg en enthousiasme gecultiveerde- privé wijngaarden van Gerovassiliou 56 hectares en alle wijnen komen hieruit voort. Nieuwe technologische ontwikkelingen mengen goed met de traditionele wijnbouw- en vinificatie processen. Het doel is het produceren van hoge kwaliteit wijnen met een uitgesproken karakter van het terroir van Epanomi.
KLIMAAT
Het klimaat in Epanomi is Mediterraan met milde winters en gematigde zomers, gekoeld door wind van zee. De wijngaard wordt aan drie kanten omringd door zee op een afstand van drie kilometer. De westzijde kijkt naar de Golf van Thessaloniki en de Olympus berg die zich uitstrekt over de stranden van Pieria. De bodem is voornamelijk zanderig met een aantal klei ondergronden en kalksteen. Hij is rijk aan zee fossielen, aangezien het heuvelachtige gebied ooit gevormd werd door zeedeposito’s.
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad