Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Argyropoulos Winery
Gelegen in het noordelijkste deel van Griekenland, in de PDO zone Amyndeon, op 580 tot 670 meter hoogte, maakt Pavlos Argyropoulos sinds 2012 uitzonderlijke wijnen van Franse druiven, waar de bodem -zanderig met klei en stenen- en het klimaat optimaal zijn voor wijnbouw. De privé wijngaarden zijn 25 jaar oud en beslaan in totaal 50 hectare, waarvan 20 hectare aangeplant met witte variëteiten en 30 hectare met blauwe.
Het continentale klimaat in dit gebied wordt positief beïnvloed door meerdere meren en bergen die de wijngaarden omringen. In de winter zijn er lange periodes met sneeuw waarbij de temperatuur ligt tussen de -5° C ('s nachts) en 5° C (overdag). De zomertemperaturen tussen de 20° C en 30° C komen de ontwikkeling van de aroma's en zuurgraad van de druiven ten goede.
Pavlos Argyropoulos studeerde Chemistry aan de Aristotle University of Thessaloniki en daarna Oenologie in Montpellier en Bordeaux. Vervolgens werkte hij bij diverse wijnhuizen in Frankrijk (o.a. bij Cellier des Dauphins) en Italië. Van 1984 tot 2007 was hij directeur wijnproductie bij Tsantalis S.A.
In 2007 creëerde hij Blink Wines en het domaine Pieria Eratini in Kolindros, samen met oenologen Andreas Pantos en Stelios Pyrpylis.
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad