Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Domaine Zafeirakis
Dit unieke wijnhuis werd in 2012 opgericht in de regio "Palaiomylos" in Tyrnavos, Thessalië.
De bodem wordt in dit gebied gekarakteriseerd door klei met een hoge concentratie vuursteen. De visie van de familie Zafeirakis is het tot uiting laten komen van het unieke microklimaat, met respect, aandacht en zorg voor het milieu.
Het gebruik van bio-cultuur in de wijngaarden, samen met het niet-gebruiken van specifieke fermentatie processen en enzymen bij de productie, dragen bij aan dit doel. Evenredig belangrijk bij het streven naar kwaliteit is de lage opbrengst (5500-6000 kg/hectare).
De familie Zafeirakis is al meer dan honderd jaar werkzaam in de wijnbouw in de Tyrnavos regio. Christos Zafeirakis, de vierde generatie die de familie traditie voortzet, heeft het familiebedrijf naar het volgende niveau getild door in 2005 zijn eerste wijn uit de privé wijngaarden te bottelen.
Nadat hij zijn studie Oenologie afgerond had (Athene, 1996-2000) besloot hij zijn kennis en ervaring uit te breiden en vervolgde hij zijn academische carrière aan de Universiteit van Milaan, Italië (2003-2004) waar hij zijn Master in Oenologie behaalde.
Ondertussen dreef zijn passie voor de kunst van het wijn maken hem naar vele beroemde wijnhuizen in Piemonte, Alto Adige en Toscane (2002-2004) waar hij de kans kreeg om zijn praktijk ervaring uit te bouwen. Kort daarop keerde hij terug naar Griekenland om in zijn vader's voetsporen te treden met als grootste doel de productie van biologische kwaliteitswijnen.
Christos zorgde ervoor dat er in de afgelopen tien jaar nieuwe druivenrassen werden aangeplant als Syrah, Merlot, Sangiovese, Chardonnay en Malagouzia. Daarnaast richt hij zich op het nieuw leven in blazen van oude lokale variëteiten. Limniona is daar een goed voorbeeld van. Deze werd in november 2008 voor het eerst gebotteld.
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad