Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Athiri
Athiri is een oud wit druivenras van de Egeïsche Zee en wordt al eeuwen gebruikt om uitmuntende droge witte wijnen te maken. Sinds zijn kwaliteiten werden erkend door wijnbouwers in heel Griekenland, is Athiri een essentiële en uiterst elegante expressie van de stijl van witte wijnen geproduceerd op de Cycladen en de Dodekanesos eilanden.
Athiri is perfect geschikt voor droge, warme Egeïsche weersomstandigheden en in staat om te presteren op een grote verscheidenheid aan bodems. Hij produceert wijnen met een medium intensiteit aan smaken, voornamelijk gericht op wit en geel fruit, met een matig alcoholgehalte, een zachte zuurgraad en een medium body, met een frisse en levendige smaak. Athiri wordt overal op de Egeïsche eilanden geteeld en is zelfs op Kreta belangrijk. Er zijn ook tal van wijngaarden aangeplant op het vasteland, met name in Macedonië, Chalkidiki (BOB Côtes de Meliton) en in de hoge wijngaarden van PDO Rhodes. Maar de top resultaten worden behaald in PDO Santorini, wanneer Athiri wordt geblend met Assyrtiko en Aidani - en in de hoge wijngaarden van PDO Rhodes.
Voor mensen die willen kennismaken met Egeïsche droge witte wijnen, is Athiri een uitstekend voorstel. De lichte structuur en het gebrek aan overheersende smaken maken Athiri-wijnen geschikt voor een groot aantal moeilijk te matchen gerechten. Grieken genieten van Athiri als een aperitief, vooral tijdens warme zomerse lunches. Dit is een druivenras dat jong moet worden geconsumeerd, binnen twee tot drie jaar na de oogst, hoewel sommige vijf jaar oude exemplaren delicaat maar complex zijn gebleken.
Droge witte wijn. Goed gestructureerde, evenwichtige wijn. Stro blonde kleur, helder, met een neus van rijp citrus fruit en bloemen. Fruitig met een verfrissende zuurheid en een heerlijke afdronk.
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad