Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Monemvasia Winery
Vanaf de 12e eeuw werd er vanuit Monemvasia, een vestingstad gelegen op een rotsachtig (schier)eiland in het zuidoosten van de Peloponnesos, een levendige handel gedreven in Monemvasia wijn. Deze handel domineerde gedurende 500 jaar het hele Middellandse Zee gebied. Malvasia was de naam waaronder de Venitiaanse en Genuaanse handelaars de Monemvasia wijn verkochten.
(Ned. Malvezij, Fr: (Vin de) Malvoisie, Eng: Malmsey, It: Malvasia).
In 1997 richtte Georgos Tsibidis Monemvasia Winery op, met het doel de Malvasia wijnen in hun geboorteplaats nieuw leven in te blazen. Twaalf jaar lang heeft Monemvasia Winery intensief de eigenschappen van lokale druivenrassen onderzocht en bestudeerd, een avontuur met vele obstakels. In samenwerking met het Wijninstituut waren ze betrokken bij het opzetten van experimentele wijngaarden en experimentele vinificatie technieken. Ze organiseerden internationale wetenschappelijke symposia over ‘Monemvasia-Malvasia’ wijn. Op 23 juli 2010 werd hun inzet eindelijk beloond met een PDO classificatie voor zoete witte Monemvasia wijn en dessertwijn van zongedroogde Monemvasia druiven.
PELOPONNESOS, LACONIË
Het schiereiland Peloponnesos heeft een mediterraan klimaat met warme droge zomers en natte milde winters. In de zomermaanden lopen de temperaturen al snel op naar waardes rond de 30 graden. Hittegolven met temperaturen van rond de veertig graden komen ook regelmatig voor. In de hoger gelegen gebieden in het noorden van Peloponnesos is het een stuk kouder en is er een veel grotere kans op vorst, winterse neerslag en slecht weer in het algemeen. De oostkant is aanzienlijk droger dan de westkant van het schiereiland.
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad