Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Griekse fava bonen, oftewel gele spliterwten.
De filosofie van Arosis is gebaseerd op biologische landbouw, duurzaamheid, eerlijke handel, handmatig plukken, ecologische systemen, traceerbaarheid en traditionele landbouwtechnieken.
Bereidingswijze was 400 gram fava in een zeef onder koud water en laat uitlekken. Pel twee rode uien en hak in grove stukken. Bak de uien gaar in een pan met olijfolie. Doe de fava samen met de gekarameliseerde ui in een kookpan. Voeg wat zout, olijfolie, twee blaadjes laurier en een grote teen knoflook toe. Giet er ongeveer 800 ml water bij om het geheel goed door te laten koken gedurende 30 à 45 minuten tot de fava smeuïg is. Blijf af en toe roeren, zodat de puree zeker niet aanbrandt. Haal de puree uit de pan en laat afkoelen. Kruid de fava met peper, zout en citroensap naar smaak. Pureer tot een puree. Overgiet met een extra laagje olijfolie en strooi er wat extra ui of kappertjes over.
Gewicht 400 gram
Herkomst Larisa, Griekenland
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegenis toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad