Rechtstreekse import uit Griekenland!
Grootste Griekse wijnassortiment van Nederland!
Bezorgen én afhalen mogelijk!

Aivalis Winery, Nemea


Filters

Druivenras inheems blauw

Druivenras internationaal

Protected Designation of Origin

Aïvalis Winery

Wat rode wijnen betreft is PDO Nemea, gelegen in de Peloponnesos, het belangrijkste BOB-gebied in Griekenland (samen met BOB Naoussa). De lokale variëteit is Agiorgitiko, een bijzonder fascinerende Griekse rode wijndruif, historisch, ook wel 'het bloed van Hercules' genoemd. 

Christos Aivalis is de eigenaar van Aivalis Winery (est. 1997), een familie domaine dat buiten het dorp Petri in Nemea ligt. Zijn familie verbouwt al vijf generaties lang druiven. De wijngaarden (4,5 hectare privé en nog eens 3 hectare in bezit van samenwerkende wijnbouwers) bevinden zich in Agios Sotiras, Varges, Kalyvia, Traganes en Gerakina, op hoogtes variërend van 250 tot 600 meter boven zeespiegel. Christos is een explosief karakter, uitbundig, perfectionistisch, met een groot gevoel voor humor, zoals iedereen zou bevestigen die hem heeft ontmoet. De wijnen die hij maakt kunnen niet anders zijn. Inderdaad, de woorden die de wijnen van dit wijnhuis beschrijven zijn weelderig, fruitig, geconcentreerd, lengte, evenals complexiteit en karakter. Maar hoe doet hij het?


 
"Onze wijngaarden zijn gewend aan ontberingen" vertelt Christos. "We irrigeren nooit. Meststoffen worden tot een minimum beperkt, als ze überhaupt worden gebruikt. Dit dwingt het wortelsysteem om dieper de grond in te gaan op zoek naar voedingsstoffen en vocht." De opbrengsten zijn extreem laag (25 hl per hectare voor Monopati), terwijl elke wijngaard afzonderlijk wordt geoogst en gevinifieerd. De voortreffelijke wijnen van Aivalis Winery worden uitsluitend gemaakt van druiven van de hoogste kwaliteit en brengen het karakter van de streek mooi tot uiting. Het harde werk dat Aivalis in de wijngaard stopt om uitzonderlijke druiven te produceren, is zijn manier om zijn persoonlijke wijnmanifest te verkondigen.

Het vinificatieproces is niet minder strikt. De druiven worden geplet en de most wordt gedurende 48 uur onderworpen aan een pre-fermentatieve koude maceratie. Dan volgen de processen van temperatuur gecontroleerde vergisting, met minimale druk op de druiven (maximaal 0,8 bar voor rode wijnen) en bezinking. Vervolgens worden rode wijnen gerijpt in vaten en daarna ongestabiliseerd en ongefilterd gebotteld, waardoor hun authentieke en unieke karakter behouden blijft. De zoon van Christos Aivalis, Sotiris, die oenologie heeft gestudeerd in Baune, Bourgondië, heeft vandaag de dag een belangrijke rol in het wijnbereidingsproces.

Lees meer
Lees minder
Droge rode wijn. Boordevol zwart fruit mooi in balans met de knapperige zuren. Aroma's van zoete spe
Bourgogne uit Griekenland! Van overrijpe druiven, lage opbrengst wijngaarden. Geconcentreerd fruit a
Droge rode wijn. Diep rode kleur met paarse tinten, geconcentreerd, aroma’s van rood fruit, vijg,
Droge rode wijn. Intense aroma's van vers gebakken brood, gekarameliseerd steenfruit, zoete specerij
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Gratis verzending

Vanaf €125 met DPD. Afhalen mogelijk.

Uniek assortiment

Ancient vines, modern wines... wijnen met een verhaal

betaal veilig

Betaal veilig met iDeal, Paypall of bankoverschrijving

bestel op maat

Particulieren bestellen per fles. Altijd 10% korting per doos van 6.

 

 

is toegevoegd aan uw winkelwagen.

Niet op voorraad

Het gewenste aantal voor “” is niet beschikbaar.