Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Moraïtis Winery
Gestart in 1910 door Theodoros Moraïtis, die zijn eigen druiven cultiveerde en ook verzamelde en vinifieerde uit de omliggende wijngaarden. Hij verkocht de wijn per vat en voer daarvoor met zijn eigen schip heel Griekenland rond. In 1980 is onder leiding van Manolis Moraïtis, de derde generatie, de wijnmakerij gerenoveerd en gemoderniseerd. Hij breidde de wijngaard tevens uit door het aanplanten van inheemse rassen. Vandaag de dag cultiveert de vierde generatie Moraïtis zowel bekende als zeldzame autochtone druivenrassen in de tien hectare privé wijngaard.
De wijnstokken worden geteeld in overeenstemming met de beginselen van de biologische landbouw en hebben sinds 1997 een DIO certificering. De wijnmakerij produceert vandaag de dag ruim 500.000 flessen per jaar.
CYCLADEN, PAROS
Paros ligt in het midden van de Cycladen, op 95 zeemijlen van Athene. De wijngaard van Paros is een historische, traditioneel Egeïsche wijngaard die stamt uit de tijd van de Cycladische cultuur (3200-2000 v.Chr.). De ontwikkeling van het toerisme heeft de totale oppervlakte van de wijngaard terug gebracht tot 600 hectare.
Volgens onderzoek is Paros ‘de ark’ die het ras Monemvasia (Malvasia) gered heeft van de Venitiaanse overheersing. De wijnstokken worden niet geïrrigeerd en staan verspreid over het hele eiland, in terrassen op berghellingen, omringd door stenen muurtjes.
Paros hanteert de traditionele, unieke groei methode genaamd ‘Aplotaria’, waarbij de wijnranken zich verspreiden over de grond zodat de druiven beschermd zijn tegen de felle winden, waar de Cycladen om bekend staan.
De voedselarme bodem met zand-klei samenstelling, de zachte winters met weinig neerslag en de warme zomers met koele winden bekend als ‘Meltemi’ vormen een perfect microklimaat voor het produceren van hoge kwaliteitswijnen.
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad