Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Domaine Sigalas
Op de oude vlaktes van Oia, in het noorden van het eiland Santorini, bevinden zich de wijngaarden van Domaine Sigalas. Dit wijnhuis, met aan het hoofd de begeesterde eigenaar Paris Sigalas, is in 1991 opgericht en produceert inmiddels jaarlijks 300.000 flessen.
Vanwege de zanderige bodem, de felle winden (Meltemi genaamd) en de schroeiende zon wordt er op Santorini al eeuwenlang een unieke wijnbouwmethode gebruikt. De wijnstokken worden in de vorm van een krans gesnoeid en geleid, zodat ze een soort nestje of mandje vormen dat op de grond ligt, beschermd tegen de wind. Tevens houdt deze methode het vocht langer vast, want regen is zeldzaam op Santorini. Deze wijnstokken zijn niet geënt op Amerikaanse onderstokken, aangezien Santorini nooit last heeft gehad van de druifluis epidemie. Waarschijnlijk dankzij de zanderige vulkaanbodem. De meeste stokken zijn zestig jaar en ouder, sommige zelfs honderd jaar oud. De opbrengst is daardoor heel laag, maar de kwaliteit van de druiven is hoog.
CYCLADEN, SANTORINI
Santorini is een vulkaaneiland in de Egeïsche zee, behorend tot de eilandengroep Cycladen. Er heerst een Mediterraan klimaat. De bodem is er zanderig en bestaat uit fragmenten van zwarte lava, vulkanisch as en puimsteen. Dit puimsteen zit vol gaatjes en houdt het vocht lang vast. Door de hoge (zomerse) temperaturen overdag, rijst er ‘s nachts een soort mist op van de zee, die als een zachte regen neerdaalt op de wijnstokken en voor verkoeling zorgt. Deze vochtige afkoeling draagt bij aan de hoge kwaliteit van de in Santorini geproduceerde wijnen.
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad