Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Bairaktaris Estate
Het antieke Nemea werd bekend door de mythe van Hercules die hier de Leeuw van Nemea gedood zou hebben, maar ook door de Nemeïsche Spelen die hier om de twee jaar plaatsvonden. Gedurende het Byzantijnse Rijk werd Nemea "Agios Georgios" (St. George) genoemd, naar de gelijknamige Byzantijnse kerk, waarnaar ook de meest voorkomende beroemde druif in de regio werd vernoemd; Agiorgitiko, letterlijk "de druif van St. George".
De gemeente Nemea werd in 1840 gesticht en ligt zo'n vijf kilometer van het antieke Nemea.
De vlakte van Nemea, vol met wijngaarden, is de grootste wijn producerende regio van Griekenland met een historie van 2.500 jaar. Het gebied ligt op een hoogte van 250 tot 800 meter. In 1971 kreeg Nemea een Beschermde herkomstbenaming (BOB Nemea).
Wijn verbouwen is een traditie in de familie Bairaktaris, die van generatie op generatie werd doorgegeven. De liefde voor het land en zijn vruchten stond altijd centraal. In 2005 besloot Christos Bairaktaris een wat modernere vorm te geven aan de familie traditie en Domaine Bairaktaris was geboren. Het familiebedrijf met zijn eigen wijngaarden ligt in het hart van Nemea waar het prachtige ecosysteem en microklimaat, in combinatie met de klei-achtige vruchtbare grond, de beroemde Nemea wijnen voortbrengt.
FILOSOFIE
De filosofie van Domaine Bairaktaris is een natuurlijke cultivering van de wijngaarden, aangezien een kwaliteitswijn alleen kan voortkomen uit een perfecte druif. Er worden ook natuurlijke vinificatie methodes gebruikt, zonder toevoegingen, zodat de wijnen rijkere aroma's ontwikkelen. Met het geloof in de dynamiek van Agiorgitiko en zijn vermogen om door de jaren heen te evolueren, ligt de nadruk op het maken van wijnen die het karakter van de streek en authenticiteit uitdragen.
HET WIJNHUIS
De wijngaarden van Domaine Bairaktaris beslaan zo'n zeventien hectare, waarvan vijf hectare aangeplant zijn met witte variëteiten en twaalf met rode. Vijfentachtig procent van de productie is gebaseerd op de eigen wijngaarden en voor de overige vijftien procent wordt samengewerkt met andere producenten, voornamelijk voor Moschofilero. De wijngaarden strekken zich uit over verschillende gebieden van Nemea met verschillende microklimaten, voornamelijk op berghellingen met de best mogelijke waterdrainage. Onder deze ideale omstandigheden is de aanplant heel dicht, zodat de wijnstokken met elkaar wedijveren, met een diep wortelsysteem en groot gebladerte, dat resulteert in een lage opbrengst per hectare, maar ook in een maximale kwaliteit van het fruit.
Voor de familie van Bairaktaris begint een goede natuurlijke wijn met de verzorging van de wijnstok.
De moderne, functionele wijnmakerij bestaat uit een receptie met proefruimte voor vijftig personen en een winkel, de productieruimte en de wijnkelder.
De productieruimte beschikt over ultramoderne technologische apparatuur, alle moderne vinificatiemethoden faciliterend, zodat elke variëteit zijn beste eigenschappen kan leveren.
De kelder van het landgoed bevindt zich in een ondergronds gebied met stabiele temperatuur- en vochtigheidsomstandigheden. Rode variëteiten brengen hier een belangrijk deel van hun leven door, voor rijping in eiken vaten of amforen en flesrijping.
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad