Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Domaine Claudia Papayianni
Na drie jaar van grondige studie van het ecosysteem van de geboortestreek van haar vader, Arnea, begon Claudia Papayianni (Duitse moeder, Griekse vader) in 2003 met het aanplanten van haar eerste druivenras op een 20 hectare privé wijngaard met als doel het produceren van hoge kwaliteit terroirwijnen gebaseerd op de principes van biologische landbouw. In het voorjaar van 2007 bracht Claudia haar eerste twee wijnen op de markt, resp. Claudia Papayianni White 2006 en Claudia Papayianni Red 2005 (beide blends van autochtone en internationale druivenrassen), in een oplage van slechts tweeduizend flessen. Deze wijnen brachten het domaine de eerste onderscheidingen in zowel Griekse als internationale wijncompetities. De oogst van 2007 leverde de creatie van drie nieuwe labels op; Claudia Papayianni Rosé, Alexandra (vernoemd naar haar dochter) een monocépage van de Griekse Malagouzia en Nikolas (haar zoon) van Merlot.
Claudia verbouwde tot 2022 elf verschillende rassen en haar negen labels hadden hun plek verworven op de wijnmarkt en vele internationale prijzen in de wacht gesleept.
Helaas is ze er in 2023 mee gestopt. De wijngaarden zijn nog actief, maar de druiven worden aan andere wijnhuizen verkocht.
MACEDONIË, CHALKIDIKI
Chalkidiki maakt deel uit van de provincie Macedonië en ligt ten zuidoosten van de tweede stad van Griekenland, Thessaloniki. Kenmerkend zijn de 3 lange uitlopers die tot ver in de Egeïsche Zee reiken. Het noordelijke deel van Chalkidiki is heuvel- en deels bergachtig, met toppen tot 1165m. De begroeiing bestaat uit uitgestrekte eikenbossen. Dichter naar de kust is meer glooiend met olijfboomgaarden, uitgestrekte koren-, riet- en grasvelden. Het dorp Arnea, waar de wijngaarden van Claudia Papayianni zich bevinden, heeft een landklimaat met koude winters en hete, droge zomers. Dankzij de hoogte en de omliggende bossen is er veel neerslag in de winter en zijn de zomeravonden koel te noemen. Deze condities dragen bij aan trage en normale rijping van de druiven (ideaal voor hoge kwaliteit rode wijnen) en het verhogen van de aromatische potentie van witte rassen.
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad